ISTORIJA...

Burokėliai... tai viena iš tų žemės dovanų, kuri gali suskambėti vis kitaip! Burokėlis yra gardus ir mišrainėje, gardu jį įtarkuoti į pyragą su šokoladu, o keptas orkaitėje su apelsinu jis stebuklingai apsitepa saldžia apelsino glazūra ir tiesiog sudžezuoja!

Pabandykite susikurti šį garnyrą ir susipažinti su burokėliu iš naujo!

IMG_4701-1.jpg

Produktai:

    

  • 6 nevirtų burokėlių;

  • Apelsino;

  • Kelių rozmarino šakelių;

  • Alyvuogių aliejaus;

  • Česnako (nebūtina);

Padažui:

  • Tirštos sojų grietinės;

  • Mėgiamų prieskonių, druskos;

Paruošimas:

1. Švariai nuplautus ir nuskustus burokėlius sudedame su apelsino skiltelėmis ir rozmarino šakelėmis į foliją ir dedame į 180 laipsn. orkaitę kepti apie 30 min. Burokėlis turi suminkštėti ir persisunkti rozmarino aromato bei apelsino saldumo. Iškeptus burokėlius atidedame į šalį.

2. Sumaišome padažą: tirštą sojų jogurtą / grietinę sumaišome su druska ir mėgiamais žolelių prieskoniais. Tinka įpilti ir šiek tiek citrinos sulčių.

3. Atvėsusius burokėlius padalijame skiltelėmis. Ant lėkštės dedame minkštas burokėlių skilteles su apelsinais, greta pilame ar atskirame indelyje serviruojame padažą.