ISTORIJA...

Burokėlis yra mūsų šeimos daržovė - favoritė. Ir tokia ji buvo dar gerokai prieš atsirandant vaikams - mūsų vyresnėlis sūnus dabar yra tikras burokėlių gerbėjas. Jei kur paskelbtų burokėlių festivalį, jis neabejotinai norėtų leistis į šią kelionę. Ir grįžtų su laimingais raudonais žandais!

Šis burokėlių paštetas beveik pats pirmas nugulė į Lamų Slėnio puslapius, kai tik gavome pakvietimą pasidalinti savuoju meniu. Jis paprastas, skanus ir visada atranda vietą tarp kitų patiekalų. Jo kvapas saldus, tekstūra lengva, spalva sodri, o skonis - labai geras. Maistas visiems receptoriams! O kad nepabostų jį maišyti - yra kelios jo variacijos: pirmasis - su baklažanais. Paštetas tuomet tampa sodresnis, tarsi su kokiais miško grybais (!); antrasis - su lazdyno riešutais. Tada pagardas susikuria tarsi kreminės tekstūros ir labai subtilus. Norint intesyvesnio skonio duonelę galima lengvai patrinti česnako skiltele, o sodriam ir švelniam skoniui pakepintą duonelę apliekite geru alyvuogių aliejumi.

Leiskitės į improvizaciją!

IMG_3569-1.jpg

Lamų Slėnis.

Dovaldė Butėnaitė.

Paruošimas:

1. Jei norite pašteto su baklažanais, supjaustykite jį griežinėliais, apiberkite druska - baklažanas netrukus išstums iš savęs vandenį. Jį nušluostykite servetėle. Baklažaną pagriliuokite ir dėkite į 180 °C orkaitę maždaug 20 minučių - kol griežinėliai suminkštės.

Jei pašteto norite su lazdyno riešutais, suberkite juos į skardą ir 180 °C orkaitėje pakepkite apie 10 min. arba kol luobelės įrus ir atšoks nuo riešutų. Luobeles nuimkite ir riešutus sumalkite iki rupių miltų.

2. Virtus burokėlius sutrinkite trintuvu. Kartu dėkite baklažanus arba riešutų "miltus".

3. Berkite druskos, šviežiai grūstų pipirų, raudonėlį ir pilkite balzamiko kremą.

4. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Skonį reguliuokite su druska ir balzamiko kremu.

Produktai:

  • Šviežiai virti 4-5 nedideli burokėliai;

  • 1 baklažanas arba sauja kepintų lazdyno riešutų;

  • Šaukštas (1-2) balzamiko acto kremo;

  • Druska;

  • Pipirai;

  • Alyvuogių aliejus;

  • Raudonėlio šakelė;

  • Pilnagrūdės duonelės riekelių;

  • Jei norima suintensyvinti skonį - česnako skiltelė patepti duonos riekę;

Nuorodos: