ISTORIJA...

Virtinukai! Visada prie stalo jie ras savo gerbėjų ratą, o ir pagaminti juos namuose yra ir smagu ir labai nesudėtinga.

 

Naminis maistas visada laimės prieš pirktinį, nes gaminimas apjungia, sušildo šeimos narius, tai kartu ir galimybė įdėti pačius geriausius palinkėjimus mintimis į šeimai ruošiamą maistą. Laimės jis dar ir todėl, nes namuose gamintas maistas viskuo bus artimesnis jūsų viršikinimui - pažįstami prieskoniai, pažįstami pagardai ir jūsų receptoriams tinkamas druskos kiekis. Daug laiko mes į virtinukų namuose gaminimą žiūrėjome kaip į sudėtingą procesą, tačiau tada pasirinkome perkelti jau pažįstamą ir lengvai pagaminamą cepelinų įdarą į šiuos virtinukus. Teliko išpurenti tešlą! Ir juos, kaip ir cepelinus, galima susikurti norimo dydžio ir formos. Mūsų šeima mėgsta šiuos virtinukus sulipdyti tikrai didelius ir sočius. Taip į dubenėlį jų nutupia kiekvienam po vos kelis, bet jie ir sočiai nuteikia ir pastiprina!

Taigi, leiskimės lipdyti virtinukus!

woodfood keturiese-49.jpg

Produktai:

  • Trijų pakelių (450 gr) Tofu sūrio (gardžiausiai rinktis su prieskoniais arba jūros kopūstais);

  • Šiek tiek druskos, pipirų;

  • Mėgiamų prieskonių;

  • Sojų padažo pagal skonį;

  • 600 gr kvietinių (arba speltos) miltų;

  • Apie 250-300 ml vandens;

  • Žolelių;

  • Tiršto sojos jogurto;

Paruošimas:

1. ​Keptuvėje ant saulėgrąžų aliejaus lengvai apkepame sutrupintą Tofu sūrį. Pabarstome prieskoniais, įpilame sojos padažo. Jei norite, galima įtarkuoti morką, įpjaustyti salierą, pievagrybių. Paruoštą virtinukų įdarą atidedame į šalį.
2. Į miltus beriame žiupsnį druskos ir palengva pilame vandenį. Nesupilame viso jo iškart, stebime - vanduo mums reikalingas, kad iš miltų susikurtų maloniai puri, ne per kieta bet ir ne lipni tešla. Jau paruoštą tešlą lengvai iškočiojame (kiek pabarstę stalviršį miltais) ir su pasirinktu indeliu pasiruošiame virtinukų lėkšteles. Mūsų šeimai patinka šiuos virtinukus valgyti didelius, storus ir sočius. Todėl mes pasirenkame didelį indelį formuoti virtinukų padėkliukams ir dedame į juos daug įdaro. Tačiau jei norite subtilių ir nedidelių - tiesiog pasirinkite mažesnį indelį ir formuokite juos nedidelius.
3. Į kiekvieną tešlos padėkliuką dosniai įdedame įdaro ir suspaudžiame tešlos kraštelius taip, kaip jums patinka ir kaip skanu akiai.
4. Į užvirusį pasūdytą vandenį atsargiai nuleidžiame virtinukus ir verdame apie 10-12 min. - priklauso nuo virtinukų dydžio.

5. Į tirštą sojos jogurtą beriame druskos, sumaišome. Tokį sojos jogurto padažą galima susikurti ir pikantišką - įberkite rūkytos paprikos prieskonių ar indiškų prieskonių, sumaišykite ir skanaukite.

Šie virtinukai (ne virti) šaldiklyje gali saugiai nutūpti gerai savaitei.