ISTORIJA...

Grill patiekalai turbūt patinka beveik kiekvienam. Juos paprasta pasigaminti, o ir griliuojamas produktas įgauna visai kitokį skonį!

 

Mūsų sūnus Benjaminas yra griliuoto baklažano gerbėjas, todėl šią daržovę stengiamės pasikviesti ant stalo pakankamai dažnai. Griliuotas ir marinuotas baklažanas atsiskleidžia naujomis spalvomis. Prie stipraus ir rimto baklažano skonio itin dera į saldumą linkusi cukinija. O riešutai suteikia šiam garnyrui papildomo maistingumo - baltymų.

Svarbu pastebėti, kad šis marinatas itin paprastas ir mėgsta varijacijas. Jei turite šviežių mėtų, česnako daigelių - viskas čia puikiai sudėrės. Svarbiausia, duoti šiam garnyrui truputį laiko ramiai pailsėti ir persisunkti marinatu. 

Daugiau spalvų ir lengvumo lėkštėje!

IMG_4710-1.jpg

Produktai:

       Sočiam garnyrui /​

  • Dviejų cukinijų;

  • Dviejų baklažanų;

  • Saujos anakardžių;

  • Saujos karijų;

  • Petražolių ryšulėlio;

  • Alyvuogių aliejaus;

  • Druskos;

  • Česnako ir citrinos sulčių (nebūtina);

Paruošimas:

1. ​Cukinijas ir baklažanus supjaustome juostelėmis. Juostelės neturi būti labai plonos. Baklažanų juosteles apiberiame druska ir paliekame kelioms minutės. Nusausiname iš baklažanų išėjusį vandenį popieriniu rankšluoščiu. 

2. Ant įkaitintos grilio keptuvės dedema daržovių juosteles ir griliuojame abi jų puses. Dedame į indą.

3. Juosteles apipilame aliejumi, beriame druskos, paplėšome petražolių lapelių. Galima apšlakstyti citrinos sultimis, pridėti česnako. Leidžiame taip pabūti apie valandą.

4. Į lėkštę dedame pasimarinavusias cukinijas ir baklažanus, dosniai beriame kapotus riešutus.