ISTORIJA...

Tai pati geriausia augalinė mišrainė, kurią būsite ragavę. Patikėkite.

Ir paragaukite.

Kai mūsų šeima palengva, tarsi netyčia, tik jautriai ir nuoširdžiai įsiklausius į sveikatą ir vidinį balsą, ėmė keisti mitybą, atradome labai daug įdomių, niekad anksčiau negirdėtų ir neragautų patiekalų, ingredientų, skonių. Ir vitaminų, papildų. Pavyzdžiui, ieškodami augalinės omegos, radome puikios sudėties omegą iš... dumlių! 

Ko? Kaip? Valgyti dumblius?... Ne, ne, juos gerti? Užsisakėme nusiteikę skeptiškai. O čia - švelnus skonis, maloni tekstūra ir poveikis kūnui nustelbė visus įtarius žvilgsnius. Nuo tada tų dublių pradėjome dairytis plačiau...

Kartą užsukę pas nuostabią šefę Oną Jurkšienę, kuri Vilniuje kasdien visus maitina tobulais augaliniais pietumis, tarp jos siūlomo asotimento perskaitėme „Netikra silkė”. Ir vėl.. kas, kaip? O čia ir vėl - dumbliai. Paieškojome jų parduotuvėse - ir vuolia! Pilnos lentynos. O čia dar tiek daug naudingų savybių žmogaus organizmui. Taip prasidėjo eksperimentai. Ir taip mūsų Kūčių stalą papuošė dubenėliai su nuostabaus skonio mišraine.

IMG_4630-1.jpg

Produktai:

        Dviems dubenėliams reikės /

  • 2 bulvių;

  • 2 vid. dydžio morkų;

  • 3 virtų burokėlių;

  • 3-4 šaukštų jūros dublių;

  • Naminio veg. majonezo;

  • Druskos;

Paruošimas:

1. ​Pasūdytame vandenyje išverdami bulves ir morkas su lupenomis. Dedame atvėsti.
2. Nuluptas daržoves supjaustome kubeliais. 

3. Sluoksniuojame: į dubenėlį dedame bulves, morkas, nuvarvintus dumblius ir burokėlius. Pabarstome druska. Ant viršaus krauname „patalą” - majonezą. Jo receptą rasite ČIA.