Istorija...

Rauginti produktai dažnai gali riesti nosį prieš marinuotus, ir visai pelnytai, nes yra visa galva aukščiau savo maistingumu ir vertingumu. Raugintos daržovės yra maloniai traškios, jų skonis - intensyvus, tad prie švelnaus pagrindinio patiekalo dažniausiai raugintas produktas nugula kaip labai tinkanti ir trūkstama dalis.

Dėliojant šventinį žiemos meniu, labai norėjome gomurį pažadinančio ir akis maloniai budinančio garnyro. Pamarinavę mėlynojo kopūsto gabaliuką, supratome, kad toks stiklainiukas puikiai tinka

šv. Kalėdų stalui! Ir savo sodria šventine spalva, ir skoniu, ir maistingumu. Šventinės vakarienės metu stiklainis ryškaus kopūsto buvo geras atradimas ir mums, ir svečiams. Todėl kviečiame pasigaminti juos ir jus!

Tikime, kad šis receptas jums pravers ir kitu metų laiku. Gal net tada, kai, pavyzdžiui, šaldytuve liūdnai gulės kopūsto likutis, o sriuba ar salotos su juo neatrodys viliojančiai.

 

Beje, tai gera dovana ir raugintas daržoves mėgstantiems gurmanams!

IMG_4825-1.jpg

Paruošimas:

1. Peiliu susmulkiname kopūstą ir jį apipilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Palaikome 30 sekundžių ir nupilame vandenį. (Norime suminkštinti kopūstą, bet jo neišvirti).

2. Likusius produktus supilame į nedidelį puodą, palaukiame, kol užvirs ir sumažinę ugnį laukiame, kol visas cukrus ištirps.

3. Pilame gautą marinatą į indą, kol apsemtų kopūstus. 

 

Prieš valgant reikėtų palaukti bent 2 valandas. Tokios marinuotos daržovės šaldytuve gali išsilaikyti iki dviejų savaičių. Marinuotus kopūstus būtinai laikykite sandariame inde.

Produktai:

         4-6-oms porcijoms (garnyrui) jums reikės /

  • 300 gr mėlynojo kopūsto;

  • 220 gr cukraus;

  • 250 ml obuolių acto;

  • 3 laimų sultys (galima keisti į 1,5 geltonosios citrinos);

  • 1  a. š. kumino;

  • 1 cinamono lazdelės;

  • 2 juostelės apelsino žievelės;

  • 5 pipirų grūdelių;

  • 1  a. š. druskos;

  • Rozmarino šakelės (nebūtina);