Istorija...

Traškus šokoladas, traškios sėklos ir riešutai, lengvas sūrumas - ir energijos užtaisas, ir sveikas užkandis, ir kažkokia lengva, šildanti romantika prie jūros!

Vieną vakarą leidomės į kelionių prisiminimus, kur gastronominė ir būvimo gamtoje dalis visada verždavosi per kraštus. Prisiminėme vasarinį Nidos jūros brizą, čežantį po kojomis smėlį kopose ir ilgas darbo valandas itališkame restoranėlyje. Prisiminėme ir kiekvienas Kalėdas, kurių pradžią ir pabaigą visada kurdavome keliaujant iš ar į svečių namus. Prisiminėme sniegą, roges ir žieminius piknikus Druskininkuose atšokus naujuosius metus dirbant su vaikais. Prisiminėme, kaip keliaujant po sočios vakarienės kur į gamtą, labai norėdavosi sotaus, bet ir saldaus užkandžio. Taip įsikvėpę atsidarėme virtuvinę spintelę ir... sudėliojome šiuos batonėlius. Su visais geriausiais prisiminimais per skonius.

Su geriausiais linkėjimais!

IMG_4777-1.jpg

Produktai:

         14-ai batonėlių jums reikės /

  • 2 v. š. kokosų aliejaus;

  • 200 gr džiovintų slyvų be kauliukų;

  • 180 gr riešutų kremas;

  • 1  v. š. klevų sirupo;

  • 160 gr kapotų migdolų;

  • 30 gr pūstų rudųjų ryžių;

  • 30 gr kapoto juodojo šokolado trupinių;

  • 40 gr moliūgo sėklų (pakepintų);

  • 150 gr juodojo šokolado;

  • 1 v. š. jūros druskos „snaigių“ (papuošimui);

Paruošimas:

1. Kokosų aliejų ir slyvas sudedame į storadugnę keptuvę ir ant mažos ugnies, su mediniu įrankiu viską sutriname. Sudedame riešutų kremą bei klevų sirupą ir maišome kol viskas susijungs į bendrą masę.

2. Įmaišome likusius produktus: kapotus migdolus, pūstus ruduosius ryžius, juodojo šokolado kapotus trupinius ir moliūgų sėklas.

3. Gautą masę beriame ant silikoninio kilimėlio (arba kepimo popieriaus) ir konditeriniame rėmelyje suslegiame ją iki

1,5 cm aukščio.

4. Užpilame lydytą šokoladą, papuošiame jūros druskos „snaigėmis“ ir dedame į šaldytuvą stingti.

5. Maždaug po valandos stingimo galime ištraukti desertą iš formos ir supjaustyti juostelėmis - tokio dydžio batonėliais, kokio norėtume.