ISTORIJA

​Užkandis ir pagardas, kurio paprastumui, vargu, ar dar kas prilygtų. Nes kad susikurtumėte karamelizuotų svogūnų,

jums iš esmės reikia... tik svogūnų! Na, dar truputį ugnies ir ramaus pusvalandžio.

 

Karamelizuotų svogūnų skanumą dar daug anksčiau teko ragauti keliaujant. Kad ir koks būtų kelionės tikslas, gastronominė išvykos dalis įsipaišo į bet kokius planus. Tyrinėjant įvairių bistro meniu atrasdavom: "karamelizuoti svogūnai". Skamba įmantriai, dvelkia Michelin virtuve, o iš tiesų, yra taip paprasta, kad gali gimti kiekvieno virtuvėje! Kai pirmą kartą karamelizavome visą pintinę saldžiųjų svogūnų ir juos dėjome ant skrebučių vienoje šventėje, girdėjome tik svečių palaimingą žiaumojimą. O vėliau ir klausimus - kas čia? Taip skanu!

Taigi, genialumas slypi paprastume - sena nenuginčijama tiesa.

Kai ateina svogūnų sezonas - šitaip juos susluoksniuoti į stiklainį yra puikus būdas ir išsaugoti derlių, ir gardinti skirtingus patiekalus. Arba vienus pačius dėti ant duonos skrebučio!

IMG_1426-1.jpg

Produktai:

  • Balti, saldieji svogūnai (arba tokie, kokius turite po ranka). Nedideliam stiklainiui jų reikėtų apie tris.

  • Aliejaus kepimui.

Paruošimas:

1. Nulupame svogūnus ir supjaustome juos plonais griežinėliais.

2. Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus ir suberiame svogūnus. Karameliuojame juos ant silpnos ugnies. Užkandis tobulai paprastas, bet kviečiantis prie keptuvės kiek pastoviniuoti - svogūnus reikia vis pamaišyti, kad kiekvienas griežinėlio šonas apsivilktų auksine spalva ir atvertų savo saldžiąją pusę. Toks lėtas kepimas ir vartymas trunka iki 30 minučių - kol svogūnai suminkštėja ir aplink pasklinda saldus jų kvapas.