Istorija...

Tikrai būna dienų, kai po sočių pietų imi dairytis deserto. Ir kartais norisi kokio mažo, bet sodraus šokoladinio... saldainio!

Mūsų šeimai gero deserto užtenka vieno mažo kąsnelio (kai kokie pirktiniai gali nekokybiškai pasotinti tik suvalgius kone visą maišą!). Kadangi lentynose pirkti neradome tokių saldainių, kokių norėjome, namuose, jaukiai pečiais susiglaudę, sukūrėme tokius patys. Jie labai paprastai pagaminami, labai sotūs, stori ir skanūs. Ir jie negali nepavykti. Net ir labai virtuvės nemėgstančiam. 

Traškanti šokolado plutelė, sultinga datulė, sūrios pistacijos ir turtingas riešutų kremas - tikrai geras derinys desertui.

 

Šiems storuliams saldainiams tikrai neliks abejingų, o pačių saldainių - sakysim tiesą - neliks dar greičiau!

IMG_4159-1.jpg

Paruošimas:

1. Iš datulių atsargiai išimame kauliukus – jei jie yra (datulę tik lengvai atveriame, stengiamės jos neperlaužti pusiau).

2. Į kiekvieną datulę dedame vieną – dvi sūdytas ir kepintas pistacijas.

3. Į datulės vidų dedame nedidelį šaukštelį riešutų sviesto – stengiamės, kad datulėje jo būtų dosniai, tačiau datulę galėtume nesunkiai uždaryti. Datules dedame į kamerą kelioms akimirkoms lengvai apstingti.

4. Garų vonelėje ištirpdome šokoladą. Jo nemaišome – taip sukursime tobulą šokoladinės saldainių dalies traškesį.

5. Kiekvieną datulę aptepame šokoladu – iš pradžių vieną, vėliau – jau kiek atvėsusias šaldytuve – kitą pusę.

 

Saldainius laikyti šaltai, vienai šokolado pusei dar stingstant galima apibarstyti skaldytomis pistacijomis, norint gurmaniškesnio skonio – jūros druskos trupiniais. Saldainiai, suguldyti į stiklainiuką tampa puikia dovana!

Produktai:

         10-čiai saldainių jums reikės /

  • 10 sodrių, sultingų datulių (jei turite ne tokias sultingas ir sodrias – jos taip pat puikiai tiks);

  • Šaukšto mėgstamo riešutų sviesto;

  • Sūdytų pistacijų (vienam saldainiui jų reikia 1-2). Riešutus galima naudoti ir kitus, tokius, kokius turite;

  • 50 gr šokolado;