Istorija...

Keksiukai yra puikus sprendimas išvykai, piknikui, dovanai mylimam draugui ar mokytojui arba... kai tiesiog norisi torto, bet nesinori ilgai suktis virtuvėje!

 

Šis keksiukas gimė paprastų paprasčiausiai - kai nuo torto liko tešlos. Mūsų šeima tvarumo idėjas ne tik kur ne kur pamato ir įsikvėpia, bet atsakingai taiko jas savo kasdienybėje. Taigi, taip tešlos likutis nutūpė į keksiuką formą. Dažnai, tepant tortus lieka ir kremo, o čia su juo galima improvizuoti į valias. Kad keksiukas tikrai primintų tortą, svarbus ir dar vienas papildomas pertepimas. O kad su juo būtų taip pat nesudėtinga, į pagalbą traukite iš šaldytuvo kampo mėgiamos, bet kažkodėl nustumtos uogienės stiklainiuką. Ir vuolia!

Labai purūs, minkšti, sodrūs ir dėl kremo lengvumo ir uogienės rūgštelės - gaivūs. Tiesiog miniatiūrinė puota!

IMG_1073-1.jpg

Paruošimas:

Prieš gaminant tortą geriausia pasiruošti:

/ kokosų kremo skardinę apverskite ir įdėkite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį ar ilgiau. Tortui bus naudojama tik standžioji balta dalis. Likusį kokosų vandenį galima naudoti pilant į glotnučius, sriubas ir kt. 

 

1. Pasigaminus tešlą paskirstykite ją į keksiukų formeles ir kepkite 180 25 min. Patikrinkite, ar keksiukai iškepę, įsmeigę medinį pagaliuką. Jei išimtas pagaliukas yra neaplipęs tešla - keksiukas jau iškepęs. Pastaba: pagaliukas gali būti šlapias, tarsi riebus - nelaukite, kol ištrauktas pagaliukas bus visiškai sausas. Keksiukus palikite atvėsi.

2. Atvėsusių keksiukų vidų lengvai išskobkite šaukšteliu. Geriausiai tai padaryti lengvai įpjovus keksiuko centre duobutę peiliuku ir turinį išimant šaukšteliu smailia nosele.

3. Atsargiai paimkite skardinę kokosų kremo, išimkite sandžiąją jo dalį (likusį kokosų vandenį galima pilti į glotnučius, sriubas ar kt.) ir plakite įbėrę šiek tiek cukraus pudraus. Paragaukite, ar jums užtenka saldumo. Plakite iki purios masės.

4. Į keksiuko vidų konditeriniu įrankiu arba tiesiog šaukšteliu dėkite truputį puraus kremo. Ant kremo sluoksniuokite šaukštelį uogienės, o ant jos vėl dėkite kremo. Keksiuko viršų papuoškite uogomis ir riešutų trupiniais.

Produktai:

         Keksiukų tešlos receptą žiūrėti ČIA.

         8 keksiukų puošimui reikės /

  • 1 skardinės kokosų kremo - naudosime tik standžiąją dalį;

  • Kelių šaukštų cukraus pudros;

  • Kelių šaukštų mėgiamos uogienės;

  • Uogų, skaldytų riešutų;