Istorija...

Paprasčiau, nei pasigaminti šį tobulai purų tortą yra, matyt, ... tik nuėjimas į mėgiamą desertinę ir pasiėmimas jau paruošto ir supakuoto mėgiamo deserto! Taip! Taip paprastai jis pagaminamas, o jo skonis ilgai klaidins svarstant apie jo sudėtį, o purus storas torto viršus atvers išsvajotas šokoladines atostogas namuose. 

Iš tiesų, jis susikūrė iš tokios simbiozės: mes vartėme kulinarinių knygų desertų skyrius ir tikrinome birių, sausų produktų lentynų turinį. Taigi, tortas susidėjo iš to, ką turėjome! Todėl šis šokoladinis favoritas visų pirma iškeliavo į Lietuvos vartotojų instituto filmavimus, kur šį tortą ir maišė Audrius. Paprastas, neįtikėtinai purus, šokoladinis ir leidžiantis improvizuoti - ar gi ne geriausias deserto variantas?

Taigi, leidžiamės į nuotykį!

IMG_4881-1.jpg

Paruošimas:

Prieš gaminant tortą geriausia pasiruošti:

/ kokosų kremo skardinę apverskite ir įdėkite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį ar ilgiau. Tortui bus naudojama tik standžioji balta dalis. Likusį kokosų vandenį galima naudoti pilant į glotnučius, sriubas ir kt. 

/ datules užmerkite vandenyje ir palaikykite bent kelias valandas. Vėliau lengvai nusausinkite ir malkite. Datulių drėgmė padės viskam lengviau susijungti ir išmirkusios jos pačios lengviau susimals. Jei laiko mirkymui pristinga - gaminant pagrindą pilkite truputį augalinio pieno.

1. Visus pagrindo ingredientus sudedame į smulkintuvą ir malame iki kol produktai susijungia į bendrą masę, tačiau neleidžiame migdolų riekelėms visiškai „išnykti“. 

2. Torto formos dugną išklokite sviest. popieriumi arba patieskite daugkartinį silikoninį padėkliuką. Formuokite pagrindą – visą masę kiek paspauskite, sulyginkite kraštus. Pagrindą galite daryti su kiek iškilusiais kraštais – tokiu atveju tortas laikysis stipriau. Pagrindą dėkite atvėsti į šaldytuvą.

3. Torto viršaus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir plakite iki vientisos, purios, putėsius primenančios masės. 

4. Purią masę dėkite ant jau suformuoto torto pagrindo ir dėkite pavėsti per naktį, o geriausiai – apie parą. 

5. Atvėsusį tortą atsargiai išimkite iš formos, palyginkite jo kraštus ir puoškite – šviežiomis arba liofilizuotomis uogomis, šokolado drožlėmis, riešutais.

 

Pastebėjimas: putėsiuose esančio avokado skonis visiškai ištirpsta ir virsta saldaus puraus kremo skoniu kitą dieną. 

Produktai:

Torto pagrindui reikės /

  • 170 gr migdolų riekelių;

  • 170 gr datulių;

  • 25 gr kakavos;

  • 1/2 šaukštelio druskos;

  • 2 šaukštai agavų sirupo;

Torto puriam sluoksniui reikės /

  • 2 gerai sunokusių avokadų;

  • 150 gr mėgiamo cukraus;

  • 80 gr kakavos;

  • 60 gr kokosų aliejaus;

  • 230 ml augalinio pieno;

  • 130 ml standžios kokosų kremo dalies;

  •  Puošimui: šviežių arba liofiliuotų uogų, riešutų, šviežių prieskoninių žolelių, šokolado drožlių ar cukraus pudraus;

IMG_5002-1.jpg
IMG_5094-1.jpg
IMG_5114-1.jpg