ISTORIJA...

IMG_4672-1.jpg

Buvo žiema, artėjo Kalėdos, o po širdimi jau užsimezgė dukrytės širdis. Džiugesio dar niekam nesakė, bet akyla akis būtų pastebėjusi iš besikeičiančių - ką noriu valgyti - norų. Vieną dieną labai norėjosi sočių tofų kotletukų, lietuviškų grybų ir raugintų kopūstų. O kad viskas suskambėtų - spanguolių. Prie keptuvių ir puodų ėjo Audrius: pasiraitojo rankoves, sūnų, kuris visad pirmas lekia į pagalbą virtuvėn, apjuosė prijuoste ir sukūrė minkštus ir sultingus viduje kukuliukus traškia plutele su kreminiu padažu. Suderėjo čia ir spanguolės. Ir gerai troškinti kopūstai.

Dukrytė jau seniai sūpuojasi ant rankų,

o šis Kalėdų hitas išlieka hitu!

 

Produktai:

​    6 porcijoms reikės /

 

Rutuliukams:

  • 400g kieto tofu;

  • 1 mažas svogūnas;

  • 3 v.š. sojos padažo;

  • 3 v.š. tahini padažo;

  • 100 gr džiuvesėlių;

  • 40 gr speltos kviečių miltų;

  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui;

Padažui:

  • 720ml daržovių sultinio;

  • 120g anakardžių riešutų;

  • 8g džiovintų baravykų;

  • Žiupsnelis druskos;

  • Žiupsnelis maltų pipirų;

Paruošimas:

Gaminame rutuliukus:

1. ​Sutrupiname kietą tofu į dubenį iki smulkių grudelių.

2. Smulkiai supjaustome svogūną ir kartu su kitais produktais pilame į pagrindinį dubenį.

3. Suvilgę delnus vandenyje formuojame rutuliukus  (apie 14 vienetų). Kiekvieną jų apvoliojame miltuose.

4. Įkaitiname aliejų storadugniame puode arba keptuvėje ir kepame rutuliukus ant vidutinės ugnies nuolat juos vartydami kol įgaus auksinį atspalvį.

 

Gaminame padažą:
1.
 Sudedame visus produktus į maisto smulintuvą ir plakame iki vientisos masės.

2. Gautą masę pilame į puodą ir ant mažos ugnies kaitiname lengvai maišant šluotele, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.

 

Patiekiame su raugintais kopūstais, rutuliukus apliejame spanguolių uogiene.