ISTORIJA...

Purūs, sodrūs, minkšti kaip debesys varškėčiai yra daugelio arba vaikystės prisiminimuose arba atostogų savaitgalio meniu.

 

Mūsų šeima nebuvo itin didelė blynų / varškėčių gerbėja iki kol kartą... išsikepėme šių „varškėčių”! Šis vardas ne visiškai jiems tinkamas, nes juose nėra nei šaukšto varškės. Pirmu smuiku čia griežia minkštas neutralus tofu sūris. Maistas visada turi būti ir vaistas (ir geriausia, kai jis vaistas ir kūnui ir sielai vienu metu), o tokiu jis gali būti tik tada, kai jame daugiau maistingumo, nei ingredientų! Šie purūs „varškečiai” yra tokie stori tik dėl savo milžiniško baltymų kiekio (na, milžiniško - lyginant su jų pačių nedidele apimtimi)! 

Puikūs jie ne tik savo maistingumu, bet ir tuo, kad jie pagal gaminimo lengvumą neabejotinai laimėtų pirmą vietą. Nes tereiks visus ingredientus sudėti, sumalti ir sumaišyti su miltais. Na, ir iškepti - bet juk saldžių blynelių vartymas greta būriuojantis šeimai su pižamomis visada yra daugiau dovana, nei darbas. 

Šie blyneliai savo skonio ir purumo nepraranda ir atvėsus. Piknikai ir iškylos gamtoje (kaip kad matote nuotraukoje) tikrai bus jaukesnės, jei pintinėje lauks traškios plutelės, minkšto, švelnios tekstūros vidaus apvalaini blyneliai. 

Dabar geriausias metas mėgautis gamta ir vienas kitu. 

Skanių iškylų!

Saldūs miškai-20.jpg

Produktai:

        2 sočioms porcijoms (po ~ 4 vnt.) reikės /

  • 150 gr neutralaus kieto tofu sūrio;

  • Vieno banano;

  • 60 ml augalinio pieno;

  • Vieno valgomojo šaukšto saldumo (klevų sirupas, medus...);

  • Pusės šaukštelio kep. miltelių;

  • 50 gr baltųjų ryžių miltų;

  • 8 ml citrinos sulčių;

  • Aliejaus kepimui;

  • Mėgiamo pagardo - naminio jogurto, uogienės, uogų, ar klevų sirupo ir riešutų;

Paruošimas:

1. ​Sudedame visus ingredientus išskyrus miltus į smulkintuvą ir šiek tiek pamalame. Masė turi tapti vientisa.
2. Iškrečiame masę į atskirą indą, beriame miltus ir sumaišome - masėje neturi likti miltų gumuliukų.
3. Kepame ant įkaitintos keptuvės, apteptos aliejumi. Varškėčių šonai turi maloniai parusti.

 

Valgome su augaline grietinėle, naminiu jogurtu, uogiene, uogomis ar tiesiog su klevų sirupu ir mėgiamais riešutais. 

Saldūs miškai-25.jpg
Saldūs miškai-30.jpg
Saldūs miškai-19.jpg